NAZOMEREN MET INDISCHE RECEPTEN
Nu de zomer voorbij is en de zon zich minder laat zien, is pittig eten wel zo fijn om de warmte nog een beetje vast te houden. En pittig is de babi setan zeker! Een mosselsoepje is ook zeker verwarmend en de herinnering aan Indië hou je levend met ouderwetse recepten als nasi goreng stijl Koninklijke marine of sambal goreng koewah. Selamat makan!
GEKRUIDE GROENTEN MET KIP
Ingrediënten
- 250 gram kippenvlees
- 400 gram kool, in dunne repen
- 200 gram worteltjes, in reepjes
- 2 aardappelen, in staafjes
- 3 dl dunne santen
- 3 dl kippenbouillon
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel djahé
- 1⁄2 theelepel djinten
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel ketoembar
- 2 theelepels Javaanse suiker
- 1 eetlepel asemvocht
- 1 theelepel ketjap manis
De stukjes kippenvlees moeten gaar zijn. Breng de bouillon aan de kook met de santen. Voeg sambal, laos, koenjit, djahé, ketoembar en djinten toe. Roer hierna de suiker erdoor en voeg alle groenten in een keer toe. Schep alles goed om en laat het niet langer dan 6 à 7 min. zachtjes koken. Voeg dan het gare kippenvlees toe en neem zodra alles weer aan de kook is van het vuur. Voeg het asemvocht en de ketjap toe. Nogmaals omscheppen.