Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Wereldburger Anna Julia Salhany

Anna Julia Salhany heeft de Nederlandse en Canadese nationaliteit. Haar moeder is Indisch en geboren in Suriname, haar vader is Libanees en Iers. Ze is een Indische wereldburger die een documentaire heeft gemaakt over haar zoektocht naar haar roots.
‘Ik ben echt ontzettend trots op ons als Indische gemeenschap. Wat onze grootouders hebben meegemaakt, is wat ons maakt tot wie wij zijn.

Ik heb de Canadese en Nederlandse nationaliteit. Mijn moeder is Indisch en geboren in Suriname. Mijn vader is Libanees en Iers. Ik ben een echte wereldburger. Mijn oma komt uit Nederlands-Indië en mijn opa is een Nederlander.
Oma Anne-Marijcke Weijgers is geboren in 1932 in Japara. Ik weet helaas niet veel over hoe haar leven er voor de oorlog uitzag. Het enige wat ik weet is dat haar familie heel veel rondtrok door Indië. Tijdens de oorlog zijn zij in een bezettingskamp terecht gekomen. Mijn oma, haar zusjes en moeder werden gescheiden van de mannen. Mijn overgroot oma Annie heeft zelfs nog een kind gekregen in dit kamp.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button