Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: ‘Ze nodigde hem bij haar thuis uit en ging zelf weg. Daar heeft die man mijn moeder verkracht.’

Alle puzzelstukjes werden door de familie bij elkaar gelegd en na 84 jaar weet Kinny eindelijk de naam van haar biologische vader: Frederik Francois Sersansie.

“Mijn moeder, Wiesje, was een jaar of zeventien, achttien en mijn oma wilde haar dochter koppelen aan een officier. Ze nodigde hem bij haar thuis uit en ging zelf weg. Daar heeft die man mijn moeder verkracht. Uit die verkrachting raakte ze zwanger. Mijn moeder wilde dit kind niet en liet het weghalen. Ze is altijd heel onafhankelijk geweest, wilde haar eigen keuzes maken. Dus dat ze dit kind liet weghalen verbaasde me niet. Maar die abortus was traumatisch voor haar, want enorm pijnlijk. Het gebeurde zonder verdoving, heeft ze me later verteld. Ze heeft zichzelf toen de belofte gedaan dat ze nooit meer een abortus zou ondergaan. De verstandhouding tussen mijn oma en moeder was flink verslechterd door deze kwestie. Mijn moeder zat ondertussen op de middelbare school en naast haar was de jongensschool. Daar was een Indische jongen, Frits Androg, die smoorverliefd was op haar. Maar zij had geen belangstelling.
Mijn moeder werd op een gegeven moment verliefd op een landstormsoldaat die twintig jaar ouder was dan zij en raakte weer zwanger. Ze zat nog op school, had geen werk of inkomen, maar geen haar op haar hoofd die eraan dacht nog een keer zo’n abortus te ondergaan. Dus ze vroeg aan mijn oma of ze met haar kind thuis mocht wonen. Wat ze er niet bij vertelde was dat ze erachter was gekomen dat deze man al een echtgenote had en dat trouwen dus geen optie was. Het was natuurlijk ook wel behoorlijk naïef van haar om te denken dat zo’n man van twintig jaar ouder nog vrijgezel was. Maar mijn oma zette haar het huis uit.”

LEES VERDER IN DE juni – juli-EDITIE VAN INDAH*

Ook interessant

Back to top button