Culinair
RICA ISI KENARI

PITTIG GEVULDE RODE PEPERS MET MAKREEL
Rica isi betekent ‘pittig gevuld’ en kenari zijn de roomzachte Molukse nootjes. Dit heerlijke snoeperijtje is geschikt voor een feestelijke tafel vol gerechten om te delen, voor een snack met een bite of een snelle doordeweekse maaltijd. Heerlijk met een beetje witte rijst, komkommer en wat sambal. O ja, eet het gewoon met je handen zodat je je vingers er nog een keer bij kunt aflikken.
VOOR 4 PERSONEN
Ingrediënten
- 15 kenarinoten of 10 kemirinoten
- 10 rode chilipepers
- 250 gram gerookte makreel(filet)
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- ½ eetl. gemalen korianderzaad
- ½ theel. gemalen komijn
- patentbloem (of rijstmeel), om te paneren
- 2 eieren, losgeklopt
- neutrale olie, om in te frituren
- zout en versgemalen zwarte peper
Tip van de chefs: 1 eetl. mayonaise (optioneel)




