Indah* kopen
AanbiedingCulinairNieuws

15 augustus. Daar staan we bij stil

Want op 15 augustus herdenken we de dat 76 jaar geleden met de capitulatie van Japan officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Er zijn zowel in Amsterdam als Den Haag herdenkingen.

Om 11.00 uur: Nationale Indië Herdenking op de Dam in Amsterdam, via een livestream te volgen via Omroep Bersama.

HIER het programma in Den Haag

NOS doet vandaag vanaf 12.05 uur rechtstreeks verslag van de Nationale Indië-herdenking in Den Haag op NPO 1, NPO Nieuws en online (NOS.nl, NOS-app en de socialemediakanalen). In de avond is er om 18.45 uur een uitgebreide terugblik op NPO 2.

Op de NOS-site uitgebreid aandacht voor de herdenking (klik) en met name hoe de jongere generaties ‘erin staan’, precies zoals wij van Pindah* eerder dit jaar al signaleerden in het boekje De Derde Generatie van Demi van Hutten. Tenzij zij Indonesië na hun geboorte ooit bezochten, kennen ze de verhalen erover van hun ouders en grootouders. Hoe ervaren ze dat? Leeft het gedachtegoed ook in deze generatie voort, geven zij het straks weer door aan hun kinderen? Zij portretteerde en fotografeerde, na een oproep op social media, een aantal van hen en vroeg ze om óók wat foto’s uit het familie-album te mogen delen. 

De vlag (foto bij dit artikel) bestelde ze recent, haar grootouders staan erop. Ze schrijft:

“ Via stichting herdenking regio Rotterdam heb ik deze vlag besteld met een foto van mijn opa en oma. Vandaag herdenken wij het einde van WO II in Nederlands-Indië en staan wij stil bij al het leed wat heeft plaatsgevonden. “ 

Blader hier alvast door de eerste acht pagina’s van Pindah* Culinair, u krijgt een heel goede indruk van het geheel.

U kunt kiezen uit vier opties:

  • Het pakket (magazine, agenda en GRATIS het kookkanaal – € 24,90.
  • Het magazine 2021 € 6,95
  • De agenda 2022 € 17,95
  • Alleen toegang tot het YouTubekanaal met kookvideo’s en recepten € 9,95

Ook interessant

Back to top button