Indah* kopen
CulinairNieuws

Al die prachtige gerechten en recepten in Pindah* kwamen tot stand in de keuken van Bumbu Bali. Een familieportret

In deze culinaire versie van PINDAH* Magazine meer dan 40 (!) recepten van klassiekers uit onze keuken. Prachtig gefotografeerd door huisfotograaf Harold Pereira, in de keuken van Bumbu Bali, familie van Harold.

‘Mijn oma had in Amsterdam aan de Utrechtse straat een restaurantje dat Tempo Doeloe heette. Het schijnt dat er altijd een lange rij voor de zaak stond van mensen die er wilden eten. Als zestienjarige begon ik me te interesseren voor koken. Mijn oma liet me altijd van alles proeven want alleen zo leer je goed koken vond zij. Mijn oma was best wel streng. Als ik iets had gemaakt, zei ze: ‘Van dit en dit moet er meer in en van dat heb je teveel gebruikt’. Ook mijn moeder Cynthia kan goed koken. Die heeft het ook aan mij door-gegeven. Later ging ik voor grote groepen koken en dat resulteerde in een klein cateringbedrijfje aan huis.’
‘Mijn moeder heeft jarenlang samen met mijn Italiaanse stiefvader een pizzeria gehad. Op een gegeven moment hebben ze die verkocht omdat ze met pensioen wilden gaan. Maar al snel begon het toch weer te kriebelen. Het plan was om een klein satéhuisje te openen met twee tafeltjes maar toen kwam dit pand op ons pad. En nu runnen we dus een echt restaurant in Deventer.’

Lees verder in de nieuwe Pindah* Culinair

Koop Pindah* nu in de winkel of via onze webshop.

Inmiddels liggen de exemplaren van Pindah* Culinair in duizenden verkooppunten in ons land. Bij Bruna, AKO, Readshop, Primera, de supermarkten, de vakboekhandel: letterlijk overal.

Een greep uit de inhoud 

  • Meer dan 40 recepten met prachtige fotografie van Harold Pereira;
  • Een lijst met toonaangevende toko’s in Nederland;
  • De geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken
  • Het Nederlands-Indische restaurant. Hoe begon het, hoe ontwikkelde het zich?
  • De eerste generatie in de keuken: de keuken van de oma’s en tantes
  • De Indische keuken in de krijgsmacht: ‘de ‘blauwe hap’.
  • Wat je altijd in huis moet hebben: ingrediënten en kookgerei.
  • De tokogids: 100 door onze lezers voorgedragen toko’s.
  • Een culinaire woordenlijst met enkele honderden namen en ingrediënten.

Of blader hier door de inhoudsopgave:

Hieronder een greep uit de recepten

Ook interessant

Back to top button