Indah* kopen
AanbiedingCulinairNieuws

Chef-kok Dennis Huwaë: een Moluks-Nederlandse mélange…

Dat is het voordeel als je de zoon van chef-kok Dennis Huwaë bent: dat je het slagen van je eindexamen kan vieren in sterrenrestaurant Daalder omdat je vader daar werkt. Dan zou je zomaar een ‘truffelexplosie’ of een ravioli met rode biet, doperwten, daslook en ricotta op je bord kunnen vinden. Of een speciaal ‘chefsmenu’: hogeschool eten van je eigen vader.

Zijn gemengde Moluks-Nederlandse afkomst loopt als een rode draad door het gesprek met Dennis over zijn roeping, zijn missie en zijn kookkunst heen. Dennis’ vader was Moluks, zijn moeder Nederlands. Hij noemt zichzelf een echte mix. Hij heeft het makkelijke van de Nederlander en het trotse van de Molukker. ‘Molukkers zijn echt zó  trots dat ze Molukker zijn. Dat heb ik ook heel erg.’ Ook zijn smaakpapillen zijn zowel Moluks als Nederlands ingesteld: hij houdt van udang peteh maar ook van een broodje kaas. Koken doet hij echter toch liever met complexe smaken. Die zitten eerder in papeda met pindang kuning of asem pedis dan in zuurkool met worst. Oma’s keuken vormt zijn inspiratiebron, zowel die van zijn Hollandse als die van zijn Molukse grootmoeder. ‘Alle smaken die je in je leven hebt geproefd, sla je op in je hoofd. Dat wordt onderdeel van wie je bent. Welk menu ik maak, is afhankelijk van hoe ik op dat moment in het leven sta. Ik proef eerst in mijn hoofd; pas daarna ga ik aan de slag.’ En dat kan zich dan zowel in iets met doperwten als in iets met petehbonen vertalen.

Lees er alles over de nieuwe culinaire versie van Pindah* Magazine, bestel ‘m nu.

  • Het complete pakket van magazine (verschijnt eind juli/begin augustus), culinaire agenda (verschijnt eind september) én toegang tot Pindah* YouTube-kanaal met recepten en kookvideo’s. Klik op de knop hieronder om te bestellen.
  • Alleen het magazine (verschijnt eind juli/begin augustus). Klik op de knop hieronder om te bestellen.

Blader hier alvast door de eerste acht pagina’s van het magazine, u krijgt een heel goede indruk van het geheel.

U kunt kiezen uit vier opties:

  • Het pakket (magazine, agenda en GRATIS het kookkanaal – € 24,90.
  • Het magazine 2021 € 6,95
  • De agenda 2022 € 17,95
  • Alleen toegang tot het YouTubekanaal met kookvideo’s en recepten € 9,95

Ook interessant

Back to top button