Indah* kopen
Nieuws

De Tweede Generatie: Bianca Ida Sanches

De komende weken laten we u alvast wat voorproefjes zien van de 25 portretten in het boek De Tweede Generatie dat medio januari 2022 verschijnt.

Naam: Bianca Ida Sanches

Geboortedatum:17/11/1970

Woonplaats: Zeist

Werk: Organisatieadviseur

Lievelingseten: Pepesan

‘Mijn moeder is geboren in Pare-Pare op Sulawesi, voormalig Celebes, maar opgegroeid in Makassar. Mijn vader is geboren in Suriname. Ze hebben elkaar in Nederland ontmoet. Ik ben dus echt een soort koloniaal product.’

‘Als kind woonde ik vlak bij mijn Indische opa en oma. Met hen had ik een sterke band. Ik wist dat ik anders was en dat het er thuis anders aan toe ging dan bij mijn Nederlandse vriendinnen. Ik vond mezelf heel wit, maar als ik naar mijn handen keek, viel het me altijd op dat die veel bruiner waren. Ik was me bewust van “het anders” zijn, maar als kind was ik er niet echt mee bezig. Bij sommige verschillen zoals het anders eten en andere familieverhoudingen wist ik niet goed of dat cultuurverschillen waren of dat het er gewoon op die manier in onze familie aan toe ging. Ik had nog geen cultuurbesef.’

In De Tweede Generatie een uitgebreid interview én wat (oude) familiefoto’s.

Ook interessant

Back to top button