Indah* kopen
Nieuws

De Tweede Generatie: Edwin Rijken

De komende weken laten we u alvast wat voorproefjes zien van de 25 portretten in het boek De Tweede Generatie dat medio januari 2022 verschijnt.

Vandaag Edwin Rijken

Naam: Edwin Rijken

Geboortedatum: 28/01/1966

Woonplaats: Lelystad

Werk: Salesmanager

Lievelingseten: Bakso, Ajam Pedis, de originele Indo streetfood gerechten

‘Mijn vader is geboren in het toenmalige Batavia. Hij kwam uit een gezin van twaalf kinderen. Hij is opgegroeid in Bogor vlak bij de wat hogere vlaktes richting Jakarta waar het wat koeler is. Mijn moeder is geboren in Medan, Sumatra. Zij is een Indo-Chinees. Mijn vader was een kampjongen. Toen hij achttien werd is hij na de Japanse bezetting uit het internering kamp gekomen en heeft hij zijn HBS afgemaakt.’

‘Na de Bersiap zijn mijn ouders vanwege het werk van mijn vader gaan wonen in Medan, Bengkalis, Makassar en als laatste station Soerabaja. Mijn ouders zijn in 1963 als spijtoptanten naar Nederland gekomen. Best wel laat, mede ook door de druk van de Indonesiërs. Mijn ouders zijn in het geheim via de kerk als een van de laatste groepen naar Nederland gekomen. Ze kwamen in verschillende pensions terecht. Eerst in Dordrecht en later in Amsterdam.’

In De Tweede Generatie een uitgebreid interview én wat (oude) familiefoto’s.

Ook interessant

Back to top button