Indah* kopen
Nieuws

De Tweede Generatie: Francoise van Kins

De komende weken laten we u alvast wat voorproefjes zien van de 25 portretten in het boek De Tweede Generatie dat medio januari 2022 verschijnt.

Vandaag Francoise van Kins

Naam: Francoise van Kins – Koolen

Geboortedatum: 8/02/1962

Woonplaats: Leiden

Werk: Planner bij een politiebureau

Lievelingseten: Soto Ajam en Sajor Lodeh

‘Mijn vader is Nederlands, mijn moeder is geboren in Surabaya. Zij is samen met haar oudere broer en zus in december 1955 met de “Johan van Oldenbarnevelt” naar Nederland gekomen. Mijn oma bleef met de twee jongste kinderen in Indonesië. Mijn opa is overleden aan het einde van de oorlog. Hij werkte als dwangarbeider aan de Pakan Baroe spoorlijn.’

‘In 2013 zijn wij met dertien vrouwen, mijn moeder haar zusters en diens dochters en kleindochters naar Indonesië gegaan. We hebben daar in Surabaya geslapen en hebben het ereveld van Kembang Kuning in Surabaya bezocht waar mijn opa is begraven. In deze reis hebben we ook het laatste huis, waar mijn oma met haar gezin in Malang heeft gewoond, bezocht..

In De Tweede Generatie een uitgebreid interview én wat (oude) familiefoto’s.

Ook interessant

Back to top button