Indah* kopen
Nieuws

De Tweede Generatie: Glenn Blaney Davidson

De komende weken laten we u alvast wat voorproefjes zien van de 25 portretten in het boek De Tweede Generatie dat medio januari 2022 verschijnt.

Naam: Glenn Blaney Davidson

Geboortedatum: 20/08/1954

Woonplaats: Ede

Werk: Gepensioneerd, maar ik doe vrijwilligerswerk bij Stichting “Over Rood” en speel gitaar in twee bands

Lievelingseten: Soto of bruine bonen met hete patatjes

‘Mijn moeder is geboren in Ngawi, Java. Mijn vader is geboren in Madiun, Java. Mijn grootmoeders zijn beiden Javaans. Mijn opa (moederskant) was Duits en mijn opa (vaderskant) was Indisch. Ik heb mijn oma’s helaas niet gekend.’

‘Het laatste jaar in Indië woonden mijn ouders in Surabaya. Mijn ouders zijn met de boot “FairSea” in 1950 naar Nederland gekomen. Ze kwamen aan in Rotterdam. Toen de onafhankelijkheidsstrijd van de Indonesiërs begon werden alle mensen die een band hadden met Nederland min of meer als vijanden gezien. Niet alleen de Indische Nederlanders, maar ook de Molukkers die in KNIL – dienst waren en natuurlijk de Nederlanders zelf. Mijn ouders zijn als dieven in de nacht s ‘avonds aan boord gegaan van de “FairSea” en zijn vertrokken naar Nederland.’

In De Tweede Generatie een uitgebreid interview én wat (oude) familiefoto’s.

Ook interessant

Back to top button