Indah* kopen
Nieuws

De Tweede Generatie: Tamara Ripassa

De komende weken laten we u alvast wat voorproefjes zien van de 25 portretten in het boek De Tweede Generatie dat medio januari 2022 verschijnt.

Vandaag Tamara Joan Ripassa 

Geboortedatum: 4/3/1963 

Werk: Docent op het hbo

Woonplaats: Haaksbergen

Lievelingseten: Indisch en sushi 

‘Mijn moeder (1936) is geboren op Java in Bandung en mijn vader (1932) is geboren op Sumatra, Sibolga, maar opgegroeid op Bali, in Denpasar. ‘

‘In 1963 verhuisden wij naar de Margrietstraat. Met zes Indische gezinnen kwamen wij aan het eind van de Margrietstraat te wonen. We werden daar allemaal aan het einde van de straat gedropt. Achteraf gezien was dat wel heel bijzonder om te zien gebeuren. Ik groeide op als bruin meisje in een wit dorp. Zo heb ik het ook altijd ervaren. Ik ben ook heel bewust opgevoed door mijn ouders rondom het aspect ‘zorg dat je goed Nederlands spreekt.’ Zorg dat je het beter doet dan de Nederlanders, want je hebt je kleur niet mee. Dan kunnen ze je daar niet op afrekenen.  ‘

In De Tweede Generatie een uitgebreid interview én wat (oude) familiefoto’s.

Ook interessant

Back to top button