Indah* kopen
Nieuws

De Tweede Generatie: Tamara van Veldhoven

De komende weken laten we u alvast wat voorproefjes zien van de 25 portretten in het boek De Tweede Generatie dat medio januari 2022 verschijnt.

Vandaag Tamara van Veldhoven

Naam: Tamara van Veldhoven – Repi

Geboortedatum: 2/07/1974

Woonplaats: Culemborg

Werk: Woonbegeleider in de gehandicaptenzorg

Lievelingseten: Ritja Ritja

‘Mijn vader is geboren in Jakarta in Jatinegara. Mijn opa en oma komen van Sulawesi, voorheen Celebes. Het dorp heet Manado. In 1950 zijn zij naar Nederland gekomen en zijn zij terecht gekomen in kamp Westerbork. Pas nadat mijn vader was overleden kwamen wij erachter dat hij in Westerbork had gezeten. Zijn leven in Nederland is daar begonnen.’

‘Het opgroeien met de Indische cultuur vond ik heel bijzonder. Ik heb eigenlijk altijd gewoon geleefd, maar rond de pubertijd realiseerde ik mij echt dat ik Indisch was. Op de lagere school werd ik ook wel een beetje gepest omdat ik er anders uitzag. Ik had een kleurtje en vollere lippen. Dan werd ik uitgescholden voor “zoeloe-lip”.  Er waren nog niet heel veel kinderen van kleur op mijn school dus ik viel automatisch op. Elke zondag gingen wij naar mijn Indische opa en oma’.

In De Tweede Generatie een uitgebreid interview én wat (oude) familiefoto’s.

Ook interessant

Back to top button