AanbiedingNieuws
Het iconische feministe magazine OPZIJ bestaat binnenkort 50 jaar. En daarom een themanummer met heel veel aandacht voor de vrouwen – generaties – in de Nederlands-Indische gemeenschap
De uitgever van Pindah* (MIMM) is ook betrokken bij het magazine OPZIJ en dan komt van het een al snel het ander 😉
Waarom niet eens een themanummer van OPZIJ gewijd aan die Nederlands-Indische vrouwen, de moeders, echtgenoten, zussen, oma’s die – ogenschijnlijk op de achtergrond – zo’n enorme invloed uitoefenen op het gezinsleven?
En nu is het bijna zover en brengen we het graag onder uw aandacht.
Het nummer van OPZIJ verschijnt 15 oktober a.s. maar u kunt het nu alvast bestellen via onze website want OPZIJ is niet overal te koop, straks.
Als lezer van Pindah* betaalt u – als u uiterlijk 5 oktober bestelt – GEEN verzendkosten als u deze kortingscode gebruikt: PINDAHOPZIJ
En natuurlijk ook nog even aandacht voor Pindah* Culinair
Een greep uit de inhoud
- Meer dan 40 recepten met prachtige fotografie van Harold Pereira;
- Een lijst met toonaangevende toko’s in Nederland;
- De geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken
- Het Nederlands-Indische restaurant. Hoe begon het, hoe ontwikkelde het zich?
- De eerste generatie in de keuken: de keuken van de oma’s en tantes
- De Indische keuken in de krijgsmacht: ‘de ‘blauwe hap’.
- Wat je altijd in huis moet hebben: ingrediënten en kookgerei.
- De tokogids: 100 door onze lezers voorgedragen toko’s.
- Een culinaire woordenlijst met enkele honderden namen en ingrediënten.
Of blader hier door de inhoudsopgave:
Hieronder een greep uit de recepten