Indah* kopen
AanbiedingNieuws

Het is gelukt! De Linda van Frank Boeijen’s hitsingle is gevonden en vertelt haar verhaal

Twee weken geleden plaatsen we deze oproep: Waar is Linda? (‘….een heel lief, verdrietig Indisch meisje van 15 of 16……’ Frank Boeijen)

Zie het artikel hieronder of klik hier

Linda heeft zich gemeld en schrijft ons dit…

“Ja, ik ben de Linda die destijds getroost werd door Frank Boeijen. Ik ben van Moluks Nederlandse afkomst en in de jaren tachtig was ik fan van de Frank Boeijen groep. Regelmatig ging ik als 13,14 jarige naar hun concerten. Ik leerde de bandleden kennen omdat ze toen in betrekkelijk kleine zaaltjes optraden. 
Nooit heb ik van Frank zelf te horen gekregen dat het lied ‘Linda’ over mij ging. De tekst ervan was de bevestiging. 
‘Linda’ heeft mij en zoveel mensen in Nederland blij gemaakt dat vind ik fantastisch en heel krachtig.  
Voor mij is het een zoet/ zuur lied want het verwijst naar het verdriet over mijn toen zeer zieke moeder. Ik was een puber vol verwarring want ik wilde de wereld van muziek ontdekken. Tegelijkertijd voelde ik mij schuldig als ik naar een concert ging terwijl mama thuis vocht voor haar leven. Ruim een jaar later is ze op zeer jonge leeftijd gestorven aan de gevolgen van een hersentumor. 

Wat ik jammer vind is dat Frank geen moment heeft genomen om met mij te spreken over ‘Linda’. Wie weet komt het er ooit nog eens van.
Toen Frank ‘Linda’ de rug toekeerde raakte mij dat een beetje vanwege mijn emotionele band met het lied. Ik denk dat veel mensen dat zo hebben gevoeld. Muziek en herinneringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo’n muzikale afwijzing raakt diep. 

Het lied ‘Linda’ is luid en duidelijk geaccepteerd en verwelkomd door Frank zijn publiek. Daar mag hij heel trots op zijn. 

Het optimisme dat ‘Linda’ uitstraalt gaf niet alleen mij maar heel Nederland destijds een enorm opbeurend gevoel. Dat konden we goed gebruiken in de deprimerende jaren 80…
Ik dank Frank voor zijn empathie destijds. Hij was altijd vriendelijk naar mij. Ik dank en groet iedereen van de Frank Boeijen Groep voor hun muziek en hun positieve energie. Dat heeft mij en wellicht vele jongeren toen door zware uitdagingen heen geholpen.”

En voor de liefhebbers, hieronder een moderner versie van Linda door Frank Boeijen

Wilt u uw kinderen en kleinkinderen (nog) meer bewust maken van hun erfgoed? Geef ze dit boekje: De Derde Generatie.

Blader hier door een voorproefje van De Derde Generatie


Klik hier om uw exemplaren te bestellen. De levering is rond 30 maart a.s.

De prijs bedraagt € 14,95 exclusief een kleine bijdrage aan onze verzendkosten, exemplaren die worden besteld verzamelen we tot  kleine partijen en worden eenmaal per week verzonden. U ontvangt het boek dus altijd binnen zeven werkdagen via PostNL.


U kunt het boek ook via uw boekhandel bestellen, al dan niet via de website van uw boekhandel.

Dit zijn de gegevens:

Titel: De Derde Generatie

ISBN: 9789492851079

Auteur: Demi van Hutten

Imprint: Indah

Ook interessant

Back to top button