Indah* kopen
Nieuws

Ik ben er trots op om Indo te zijn

Even voorstellen

Demi (21)

Naam: Demi Shania van Hutten

Leeftijd: 21

Woonplaats: Voorschoten

Werk: stagiair bij PINDAH*

Hobby’s: zingen & bakken

Mijn opa, oma en vader zijn in Indonesië geboren. Mijn oma is geboren in Purwokerto, Java, mijn opa in Purwakarta en mijn vader in Palembang, Sumatra. Rond 1960 zijn ze naar Nederland gekomen met het hele gezin. Eerst woonden ze in Den Haag, maar later zijn ze verhuisd naar Wassenaar.

Ik was nog vrij jong toen mijn opa en oma overleden, maar oud genoeg om herinneringen aan ze over te houden. De geur van eten, de vrijgevigheid en het respect wat opa en oma hadden zijn aspecten van het Indische huishouden wat ik nooit zal vergeten. Zo ben ik ook opgevoed om ‘u’ tegen mijn ouders te zeggen, anders dan veel Nederlandse vrienden die ik heb. Inmiddels is door de jaren heen het ‘u’ zeggen tegen mijn ouders een beetje weggezakt, mede door mijn leeftijd. Ik hoor echter vaak genoeg van andere mensen dat ik ze echt niet hoef aan te spreken met ‘u’ omdat het zo oubollig is, lastig om daarvan af te zien als je zo bent opgevoed!!

Indische of Molukse mensen zien vaak dat ik Indo bloed door mijn aderen heb stromen. Van Nederlandse mensen hoor ik vaak ‘Jij bent niet helemaal Hollands hé?’. Ik ben trots om Indo te zijn. En ik werkte al direct mee – met recepten van oma – aan de eerste Pindah* Culinaire agenda, zie hieronder.

Wilt u ‘m kopen, klik dan hier.

Ik voel een hele sterke band met mijn Indische roots, dat is ook een van de redenen waarom ik zo graag stage wilde lopen bij PINDAH*. Ik wilde mijn achtergrond combineren met mijn schrijven en zag dit als perfecte kans. Mijn doel de komende maanden is om de jongere Indische generatie een platform te geven en jullie te voorzien van veel leerzame en leuke interviews.

Lees PINDAH*, bestel ‘m hier.

Ook interessant

Back to top button