Indah* kopen
CulinairNieuws

In de nieuwe Pindah* Culinair ook een culinaire woordenlijst met zo’n 300 (!) namen van gerechten en ingrediënten

Toen we nadachten over deze culinaire versie van PINDAH* Magazine leek het ons leuk en onvermijdelijk om er ook een culinair woordenboek aan toe te voegen.

Nou, dat hebben we geweten. Als snel zagen we dat het onmogelijk is om volledig te zijn. Ook zagen we dat er vaak meerdere spellingen mogelijk zijn. En ook lang niet altijd geldt voor de een dezelfde betekenis als voor de ander. We hebben knopen doorgehakt en keuzes gemaakt, het resultaat ziet u hierna. We pretenderen dus niet om volledig te zijn. Dat zijn we niet. Ook kan over de spelling het een en ander gezegd worden. Zo hebben we consequent ‘oe’ gebruikt waar het vaak ook ‘u’ zou kunnen zijn, kroepoek of krupuk, that’s the question, bijvoorbeeld.

Toch hopen en denken we dat u er iets aan heeft. Maar we blijven in de toekomst werken aan uitgebreide en verbeterde versies.

Helpt u mee? Koop Pindah* nu in de winkel of via onze webshop.

Inmiddels liggen de exemplaren van Pindah* Culinair in duizenden verkooppunten in ons land. Bij Bruna, AKO, Readshop, Primera, de supermarkten, de vakboekhandel: letterlijk overal.

Een greep uit de inhoud 

  • Meer dan 40 recepten met prachtige fotografie van Harold Pereira;
  • Een lijst met toonaangevende toko’s in Nederland;
  • De geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken
  • Het Nederlands-Indische restaurant. Hoe begon het, hoe ontwikkelde het zich?
  • De eerste generatie in de keuken: de keuken van de oma’s en tantes
  • De Indische keuken in de krijgsmacht: ‘de ‘blauwe hap’.
  • Wat je altijd in huis moet hebben: ingrediënten en kookgerei.
  • De tokogids: 100 door onze lezers voorgedragen toko’s.
  • Een culinaire woordenlijst met enkele honderden namen en ingrediënten.

Of blader hier door de inhoudsopgave:

Hieronder een greep uit de recepten

Ook interessant

Back to top button