Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: ‘Als ik naar die schaal kijk, krijg ik verschrikkelijk heimwee’

De schaal met een foto van haar familie heeft een speciaal plekje in de boekenkast van Hanny Krab. Het herinnert haar aan de fijne tijd die ze met haar ouders en broers en zussen in Nederlands-Indië had.

Hanny Krab (1947): Mijn lievelingsbezit is een schaal met een foto erop geprint van mijn familie. Toen de foto genomen werd was ik 28 jaar. Mijn oudste zus is in Indonesië blijven wonen toen wij naar Holland repatri-eerden. Ze was verliefd geworden op een Indonesische man met wie ze later trouwde. Geregeld kwam ze naar Nederland om ons op te zoeken. Deze foto is tijdens een van haar vakanties gemaakt, ergens in de jaren zestig. Ik zei: ‘Ik wil een foto van ons gezin zonder aangetrouwde aanhang.’ Dat werd deze foto. Maanden later kwam er een grote doos uit Indonesië waar een schaal in lag met de foto erop geprint.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button