Featured
IN HET NIEUWE NUMMER: ASUPARAGASUGOHAN
RIJST MET KIP EN ASPERGES
door Harold Pereira
Eigenlijk kan vrijwel elk Hollands gerecht wel aangepast worden aan de Indische smaak. Bakken met uien en kruiden in plaats van koken, typisch Nederlandse groentes op z’n Indisch klaarmaken, toetjes opfleuren met vertrouwde ingrediënten… Dat werd van oudsher ook al in Indië gedaan door de Indo-Europese gemeenschap, met onze fantastisch lekkere, afwisselende en creatieve Indische keuken als resultaat. Hierbij weer een flink aantal recepten ter inspiratie of om gewoon precies zo uit te voeren als het er staat. Selamat makan!
- 300 gram mager kippenvlees
- 2 eetlepels mirin of droge sherry
- 250 gram kortkorrelige rijst
- 2 gesnipperde voorjaarsuitjes
- 12 groene asperges
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepels donkere sojasaus
- 1 eetlepel geraspte gemberwortel
LEES VERDER IN DE JUNI/JULI- EDITIE VAN INDAH*