Indah* kopen
Culinair

IN HET NIEUWE NUMMER: BUBUR NE BUBBLE TEA VAN SAGO

Dit drankje is fris, comforting en best wel gezond. Je kunt het lauw drinken of met ‘crushed ice’. We kregen deze bubur ne in de kampong van Ambon- City geserveerd. De sago-parels zij te koop bij Aziatische supermarkten en online. Er staat sago op de verpakking, maar ze zijn van tapiocameel. Sago wordt gewonnen uit de sagopalm en tapioca uit cassave. De benamingen van sagoparels, mutiara, cassave en tapioca zijn door de tijd heen uitwisselbaar geworden. Heel verwarrend, vonden wij ook, maar nu weet je hoe het zit.

Breng in een pan 1 liter water aan de kook. Voeg de sago toe en blijf roeren zodat ze niet aan elkaar plakken. Zet het vuur laag en doe er 2 geknoopte pandanbladeren bij. Laat 20 tot 25 minuten koken tot de parels doorzichtig zijn. Een paar witte puntjes is niet erg, die garen tijdens het rusten. Zet het vuur uit en leg het deksel op de pan, laat 10 tot 15 minuten staan. Spoel de parels dan af en laat uitlekken.


Verhit 100 milliliter water op laag vuur met de gula jawa, 1 geknoopt pandan- blad en een snuf zout. Zet apart als de suiker is opgelost

Breng de kokosmelk langzaam tot het kookpunt met een snuf zout en 2 geknoopte pandanbladeren en laat dan, zonder te koken 5 tot 10 minuten trekken.

Schenk in glazen of coupes 2 eetlepels palmsuiker siroop. Verdeel de sago en kokosmelk, naar smaak. Garneer met een pandanblad.

Tip van de chefs: ook heerlijk met verse stukjes mango of ananas!

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

* 150 gram sagoparels van tapioca (merk Flowerbrand)

* 9 pandanbladeren
* 100 gram gula jawa, geraspt of in blokjes
* zout

* 400 ml kokosmelk 

* 1 kaneelstokje

Ook interessant

Back to top button