NAZOMEREN MET INDISCHE RECEPTEN
Nu de zomer voorbij is en de zon zich minder laat zien, is pittig eten wel zo fijn om de warmte nog een beetje vast te houden. En pittig is de babi setan zeker! Een mosselsoepje is ook zeker verwarmend en de herinnering aan Indië hou je levend met ouderwetse recepten als nasi goreng stijl Koninklijke marine of sambal goreng koewah. Selamat makan!
Ingrediënten
- KETJAP
- 500 gram mosselen
- 1⁄2 blikje bamboespruiten
- 150 gram champignons
- 2 eetlepels rijstwijn (of droge sherry)
- 2 tenen geperste knoflook
- 2 eetlepels maïzena
- 2 eetlepels sojasaus
- peper en zout
Was de champignons. Spoel de mosselen onder de kraan even af. Breng 1 liter water aan de kook met de rijstwijn (of droge sherry), knoflook en sojasaus. Doe er de mosselen bij en laat dit circa 5 minuten koken tot alle mosselen open zijn en roer ze regelmatig om. Schud de mosselen op een zeef en vang het kookvocht op. Haal de mosselen uit de schalen. Vul de mosselbouillon met kokend water aan tot 1 liter. Wanneer de bouillon niet krachtig genoeg is, brokkel er dan een deel van een kippenbouillontablet doorheen. Kook de uitgelekte champignons circa 3 minuten in deze bouillon en doe er dan de in stukjes gesneden bamboespruiten bij. Bind de soep met de maïzena, aangemaakt met rijstwijn (of droge sherry) en sojasaus en warm de mosselen erin op.