Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: De Indofoodtours: ‘Er komen zoveel verhalen los’

Den Haag is altijd nauw verbonden geweest met het voormalige Nederlands-Indië. Geen wonder dat de hoofdstad de meeste eetgelegenheden heeft met een Indische kaart. Helena Smit is oprichter van Indofoodtours in Den Haag en met haar team kun je kennismaken met een aantal van die restaurants of toko’s. Dat er daarbij mooie verhalen loskomen is niet zo verwonderlijk.

Hoe is Indofoodtours ontstaan?
“Uit een soort grap. Tussen de eerste twee coronalockdowns had ik afgesproken met een vriendin. We hadden elkaar al een tijd niet gezien, hadden veel om bij te kletsen en daar hoort ook lekker eten bij. Het leek ons leuk om allerlei toko’s uit te proberen: de lekkerste lemper hier, de lekkerste soto daar. We deelden onze tour via Instagram en hadden veel bekijks. Mensen vroegen, doen jullie dit ook in een groep. Ik zette het op mijn website en binnen een week was de eerst tour al uitverkocht. Nu doen we het bijna wekelijks.
De tour wordt per voet of per fiets gehouden en je komt langs verschillende toko’s en restaurants. Je proeft Indische en Indonesische gerechten en je leert meer over de achtergrond van deze gerechten. Ook bezoek je een aantal bijzondere historische en culturele punten die maken dat Den Haag dé Indo food hoofdstad van Nederland is.”

LEES VERDER IN DE NIEUWE EDITIE VAN INDAH*

Ook interessant

Back to top button