Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: De kist

De kist uit Indië van zijn grootvader stond bij zijn ouders op zolder. Stefan Neels: ‘Wanneer mijn kinderen iets groter zijn, zal ik de spullen uit de kist gebruiken om onze familiegeschiedenis aan ze door te geven.’

Stefan Neels (1969): ‘Mijn moeder Edith kwam met haar twee broers en haar ouders in 1950 met de Johan van Oldenbarnevelt aan in Neder-land. Net zoals zoveel andere Indische families had ook mijn familie een scheepskist waar ze hun spullen in mee hadden vervoerd. Mijn opa Carel Schenk, van wie de kist is, overleed in 1968, een jaar na mijn geboorte. Ik heb hem dus nooit gekend. Na zijn dood mochten zijn kinderen iets uitzoeken en mijn moeder wilde graag de kist hebben.
Zolang als ik me kan herinneren stond deze kist bij mijn moeder op zolder. Geen idee hoe ze dat ding naar boven heeft gekregen. Mijn moeder zei altijd: ‘Die kist is van opa geweest en helemaal uit Indië hier naartoe gekomen’.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button