Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: De medaille. Alfred Hoed was een fervent sporter, na zijn dood bleek de doos met zijn trofeeën spoorloos.

Alfred Hoed was een fervent sporter die tijdens zijn militaire carrière heel wat bekers en medailles in de wacht sleepte. Na zijn dood bleek de doos met zijn trofeeën spoorloos. Zoon Frans heeft gelukkig nog één medaille.

Franciscus Edwin (Frans) Hoed de Lacombé (64): ‘Mijn vader, Alfred, was pas zeventien toen hij zich in oktober 1939 aanmeldde voor het KNIL in Nederlands-Indië. Een belangrijk onderdeel van de militaire training was sporten en mijn vader bleek daar in uit te blinken. Boksen, schermen, atletiek, voetbal en badminton: mijn vader vond alles even leuk en was er ook goed in. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat hij in Japanse krijgsgevangenschap. Veel liet hij er nooit over los maar dat er gruwelijke dingen zijn gebeurd staat wel vast. Sporten was voor hem een uitlaatklep om zijn verleden een plek te geven. Ik heb nooit gemerkt dat mijn vader door de oorlog getraumatiseerd was. Sporten heeft hem erdoor heen gesleept.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button