Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: ‘‘De overduidelijk genetische en familiaire trekken waardoor er meteen een sfeer van ongedwongenheid is, het gevoel van ons-kent-ons’

Maureen Welscher is redacteur van INDAH* en verslaafd aan stamboomonderzoek. Voor INDAH* schrijft ze over haar familiegeschiedenis en haar teruggevonden familie.

Ruim drie jaar ben ik nu bezig mijn Indische stamboom van mijn Indische moeders in kaart te brengen. Het is me gelukt alle nakomelingen terug te vinden en contact te leggen met de nog levende achterneven en- nichten. Een hell of a job maar ik kreeg er gratis en voor niks allemaal toffe luidruchtige lost&found familie voor terug. Er hebben inmiddels al diverse reünietjes plaatsgevonden.
Het gekke is, ik voel gelijk een connectie met deze onbekende familieleden. Troostende verwantschap is het eerste woord dat me te binnen schiet. De overduidelijk genetische en familiaire trekken waardoor er meteen een sfeer van ongedwongenheid is, het gevoel van ons-kent-ons, het gezamenlijke verhaal van onze Nederlandse overgrootvader die vanuit Piershil naar Indië ging. Daar trouwde hij met de Indische Johanna Ceciel Freijtag met wie hij zes zonen en drie dochters kreeg waar ik en mijn neven en nichten uit zijn voortgekomen. Maar er is ook het grotere verhaal dat als een rode draad door onze familie en de hele Indische gemeenschap loopt, een verhaal dat ons (ver)bindt.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button