Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: ‘De slendang is het enige wat ik van haar heb’

In de rubriek ‘Het ding in huis’

De Javaanse oma van Erna Schenk werd gedwongen om haar kinderen af te staan. De vader van haar twee kinderen kwam uit een vermogend Indisch geslacht en wilde deze kinderen niet.

Erna Schenk (1940): ‘Mijn Javaanse oma Tjang had een relatie met een man uit een vermogend oud Indisch geslacht van wie ze twee kinderen kreeg: mijn moeder en mijn oom Eddy. Maar die man, mijn opa dus, erkende zijn kinderen niet en wilde ook niet voor ze zorgen. Hij stuurde mijn oma terug naar de kampong*, oom Eddy kwam in een weeshuis terecht. Mijn moeder werd bij twee zussen van haar vader geplaatst waar ze een Europese opvoeding kreeg. Het was haar verboden om haar moeder op te zoeken. Pas op haar achttiende zag mijn moeder haar moeder weer terug.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Vanaf 8 september in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button