Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: De vijzel uit Indië

De vijzel van oma Mien is al heel oud en kwam mee vanuit Indië naar Nederland. Nu gebruikt Priscilla Vogelaar (40) hem geregeld bij het maken van gerechten voor haar cateringbedrijfje.

Toen ze in 1955 naar Nederland repatrieerden werd de tjobek met oelekan meegenomen. Ze wilden in dat onbekende land wel de mogelijkheid houden om op hun manier te kunnen koken en ze wisten niet of er in Nederland wel vijzels waren. Dus ging dat loeizware ding mee de boot op.
Zowel mijn overgrootmoeder als mijn oma hadden een passie voor koken en dat heb ik weer van hen meegekregen. Als klein meisje was ik niet weg te slaan uit mijn oma’s keuken en leerde zo spelenderwijs koken. Haar koken werd mijn hobby, een uit de hand gelopen hobby en uiteindelijk mijn passie en werk. Inmiddels ben ik nu 3,5 jaar de eigenaar van een kleinschalig Indisch cateringsbedrijf dat kookt volgens mijn oma’s recepten en die van haar moeder. Er is een kookschriftje, maar dat is inmiddels zo broos dat ik het opnieuw heb opgeschreven.

LEES VERDER IN DE MAART EDITIE VAN INDAH*

Ook interessant

Back to top button