Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: ‘Deze verhalen mogen niet verloren gaan’

In Terug naar Insulinde vertelt Elle van Rijn het op waarheid gebaseerde verhaal van Mary die door haar sterke overlevingsdrang de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië doorkwam.

Het was niet mijn idee om dit boek te schrijven,’ vertelt auteur en actrice Elle van Rijn over Terug naar Insulinde waarin ze in geromantiseerde vorm het levensverhaal vertelt van Mary (1925-2021), die na een jeugd in Nederlands-Indië mee naar Nederland wordt in de chaos, de ellende en de Jappenkampen van de Tweede Wereldoorlog. ‘Integendeel. De familie vroeg het me, en ik wees ze op de vele auteurs van Indische achtergrond, die daar in mijn ogen geschikter voor waren.’
Maar de familie hield aan. Geïnspireerd door andere boeken van haar hand vonden ze Van Rijn de juiste persoon om het verhaal van de destijds 95-jarige Mary op papier te zetten. Er was wel een link: twee van Van Rijns kinderen hebben een Indische vader en via haar vroegere schoonfamilie was ze al met dit deel van de geschiedenis bekend. Ten slotte nam ze het voorstel aan.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Vanaf 8 september in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button