Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Echo van de strijd om INDONESIË

Documentair fotograaf Suzanne Liem werpt met haar nieuwste project Echo van de Strijd om Indonesië een origineel en indruk-wekkend licht op de onafhankelijkheidsstrijd aldaar. De expositie is vanaf juni te zien in museum Bronbeek in Arnhem.

Door in gesprek te gaan met kinderen en kleinkinderen van hoofdrolspelers in deze strijd, zowel in Indonesië als in Nederland heeft Liem een bijzondere tentoonstelling samengesteld die emoties en persoonlijke verhalen verweeft met de beladen geschiedenis.


Soekarno en Hatta
De tentoonstelling laat het perspectief zien van nakomelingen van invloedrijke personen uit de geschiedenis, zoals Soekarno en Hatta aan Indonesische kant, en Van Mook en Spoor aanNederlandse zijde. Het project, mede tot stand gekomen met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke projecten, geeft antwoord op vragen als: Wat weten de nabestaanden over de rol van hun voorouders in de strijd om Indonesië? Wat vinden zij van de acties van hun voorouders, wat is de invloed hiervan op hun eigen levens en wat willen zij daarvan met ons delen?

LEES VERDER IN DE juni – juli-EDITIE VAN INDAH*

Ook interessant

Back to top button