Indah* kopen
Featured

‘Een Indische drie-eenheid’

Een groot appartementsgebouw met op het oog allemaal dezelfde appartementen met dezelfde voordeuren. Toch is bij het betreden van de binnenplaats direct duidelijk welk huis van Peggy van den Berg (80) is. Voor de deur is een zitje met rotan stoelen – inclusief kleurige kussens – en een rotan tafeltje. Erboven hangt een bamboe windgong. Selamat datang!

Ook binnen is Indië alom aanwezig: op de piano talloze foto’s van familieleden; een melati op de wc, een gekoesterde tekening van het familiewapen en natuurlijk Peggy’s dochters Pascale (52) en Odette (46) Simons (je kent haar misschien als presentatrice van diverse tv-programma’s, waaronder recent Huizenfixers) voor het interview naar hun moeders huis zijn gekomen. Beiden duidelijk Indisch, al is Odette een stukje lichter dan haar zus en moeder: “Met zijn drieën vormen we een mooie mix.”
Al snel wordt duidelijk hoe close moeder en dochters
zijn. Ze lijken een (h)echte drie-eenheid. Niet zo gek misschien: ze hebben jarenlang met z’n drieën op een flatje gewoond. Hoe zouden moeder en dochters hun relatie omschrijven?’, is dan ook de eerste nieuwsgierige vraag.
“Laat mama dat maar eerst beantwoorden. Ik ben wel benieuwd,” aldus Pascale.
“Eerst waren ze mijn kindertjes, toen mijn dochters en daarna werden we ook vriendinnen,” trapt Peggy af. Het was een gezellige jeugd, zeggen de dochters. Intiem, warm, veel lol en vaak de slappe lach. Wel echt moeder en dochters, maar dan een moeder die heel open was en aan wie je alles kon vragen.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button