Indah* kopen
Featured

Gelijkstellingsdocument van oma

“Toen ik net aan mijn stamboomonderzoek begon, wist ik niet zo heel veel van de familiegeschiedenis. Maar gaandeweg kreeg ik foto’s, materiaal en verhalen uit diverse hoeken en begon er een compleet verhaal te ontstaan. Dit document kwam bij mijn oom vandaan die het ergens op zolder in een koffer had bewaard. Het verhaal achter dit document vind ik heel bijzonder.


Mijn oma Leonie kwam in 1916 ter wereld als dochter van een njai en een Indische man uit een goed milieu. Vlak na haar geboorte werden zij en haar moeder naar de kampong gestuurd, omdat haar vader een Indische vrouw leerde kennen met wie hij wilde trouwen. Een bastaarddochter kon hij niet gebruiken en hij weigerde haar te erkennen. Daardoor kreeg mijn oma de status van ‘inlandse’.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button