Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Hartzeer. Toen Josephine Bleeker en haar man in 1983 naar Indonesië terugkeerden, was er niks meer over van hun herinneringen.

Ze is in haar hart een plattelandsmeisje want Josephine Bleeker groeide op op verschillende plantages in Nederlands-Indië. Toen zij en haar man in 1983 naar Indonesië terugkeerden, was er niks meer over van hun herinneringen.

Roots
‘Mijn moeder, Tjima, was Indonesisch. Ik ben opgegroeid bij een oom en een tante. Die tante was een zus van mijn vader. Op 2-jarige leeftijd overleed mijn vader Albert Samuels. Mijn moeder kon niet voor mij zorgen en daarom namen mijn tante, Fien Samuels en mijn oom Louis Kessels, mij op.
We woonden op een plantage, niet in de stad. Ik ben dus niet echt een stadsmens. Op de plantage heb ik een heel fijn leven gehad. Je mocht vliegeren, je was vrij. Ik was niet veel op school vanwege de afstand. Er was geen bus dus je moest altijd lopen. Soms kon je met de fiets of ging je meeliften.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button