Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Het blijft nog steeds familie: ‘Waar is je dochter, oom?’ vroeg Bob.

Schrijver en journalist Theodor Holman beschrijft in zijn boek Het blijft nog steeds familie de roots en de geschiedenis van het gezin waarin hij opgroeide. INDAH* publiceert elk nummer een aantal pagina’s uit dit prachtige en eerlijke boek.

Waar is je dochter, oom?’ vroeg Bob. ‘Bij m’n ex,’ zei ik.
‘Ik wil haar wel weer eens zien,’ zei Bob, ‘zal ik haar halen bij Monica? Ik mag van papa wel de auto lenen.’ Henk knikte.
‘Doe maar, en vraag meteen of Marscha hier bij mij mag slapen.’ Ik ging Monica expres niet bellen met de vraag of het wel mocht. Ik had tenslotte een excuus.
‘Wie wil er iets drinken?’ vroeg mijn moeder en direct daarop: ‘Wie iets wil drinken, moet het zelf maar uit de keuken halen.’ Mama wilde niet alleen naar de keuken.
‘Ik help wel, moeder,’ zei Saskia.
‘Ik help ook wel,’ zei Zus. Ze pakte een blocnote van papa’s bureau en noteerde wat iedereen wilde drinken. Toen ze de eerste aantekening wilde maken – ze begon bij de jongsten, Els en Emile -, las ze eerst even wat op het blocnootje stond en legde het toen weer op het bureau.
Bert ontdekte de videorecorder en zag dat opa een James Bond had opgenomen: ‘Oma, mag ik die even zien?’
‘Als je de tv niet te hard zet.’
‘En die hond nu met rust laat!’ vulde z’n moeder aan, die probeerde alle bestellingen uit het hoofd te leren.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button