Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Het postvakje van oma

In onze rubriek ‘Het ‘ding’ in huis

Het postvak hing bij haar grootouders thuis, meegenomen uit Indië. Als kind stopte ze er haar tekeningen in, kleine cadeautjes voor oma. Nu hangt het in haar eigen huis, als mooie herinnering aan haar oma en opa.

Dénise-Justine Breevaart: Dit postvak komt uit het huis van mijn overgrootouders in Indië. Het moet dus al ruim honderd jaar oud zijn. Mijn overgrootmoeder is gestorven in 1947 en mijn overgrootvader in 1949. Mijn opa en oma trouwden op 25 december 1945 in Siam en in 1948 kwamen ze met mijn vader naar Nederland. Mijn oma had heel wat spullen meegenomen, waaronder dus dit postvak. Het hing bij mijn grootouders aan de muur en als kind deden wij onze tekeningen hierin, verstopt tussen de stapeltjes post die mijn oma zorgvuldig bewaarde naast de kruiswoordboekjes en uitgescheurde recepten. Die tekeningen waren onze cadeautjes aan oma. Het houtsnijwerk maakte altijd diepe indruk op mij en als kind ging ik telkens met mijn vinger langs de randen.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button