Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Houten beelden uit Palembang

De vader van Paul Simons sprak nooit over zijn verleden in Indië. Alleen de twee houten beelden herinneren nog aan zijn Indiëverleden.

Paul Simons (66): “Mijn vader, Johannes Mathias Hubertus Simons zat samen met zijn broer van 1946-1949 in Indië. Daar was hij chauffeur en reed hij officieren rond. Dat is een van de weinige dingen die ik van hem weet. Verder weet ik helemaal niets over dit stuk uit zijn leven want dat was een gesloten boek.
Als ik wel eens een vraag stelde kwam er een summier antwoord. Als ik doorvroeg weigerde hij daar op in te gaan. Dus hoe hij die littekens op zijn knie en op zijn kin heeft opgelopen, dat heeft hij nooit verteld. Maar ik vermoed dat het een schampschot van een kogel is geweest, dus het zou niet vreemd zijn als mijn vader getraumatiseerd terug uit Indië is gekomen.

LEES VERDER IN DE juni – juli-EDITIE VAN INDAH*

Ook interessant

Back to top button