Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: ‘Ik ben geen Indische mijnheer. Ik ben Nederlander.’

Schrijver en journalist Theodor Holman beschrijft in zijn boek Het blijft nog steeds familie de roots en de geschiedenis van het gezin waarin hij opgroeide. INDAH* publiceert elk nummer een aantal pagina’s uit dit prachtige en eerlijke boek.

Op een gegeven moment grijpt mijn vader me stevig bij de hand en we steken de Munt over. Onmiddellijk hoor ik vanuit de hemel de ijzingwekkende metalen stem gebieden: ‘Wil die Indische mijnheer met dat kleine jongetje terugkeren en bij het stoplicht oversteken! Die Indische mijnheer met dat kleine jongetje! Terugkeren en bij het stoplicht oversteken!’ Mijn vader pakt mij nog steviger vast en stapt ferm door. Weer die stem: ‘Die Indische mijnheer met die grijze jas en die alpinopet op, met dat kleine jongetje! Terugkeren naar het stoplicht!’
‘Pap… papa,’ piep ik langs zijn arm naar hem op kijkend, ‘dat zijn wij… die agent bedoelt ons pap.’
Mijn vader loopt gewoon door en zegt tegen mij: ‘Ik ben geen Indische mijnheer. Ik ben Nederlander.’

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button