Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: ‘Ik ben stapelgek op pisang goreng en vroeger op de loempia’s van mijn moeder.’

Het ouderlijk huis van de Sopacua’s staat in het dorp Ihamahu op het eiland Saparua. Ihamahu heeft destijds een verbond gesloten met het dorpje Amahai op het eiland Ceram: het zogenaamde pelaschap; een bloedbroederschap om elkaar wederzijds te helpen. De familie komt uitgebreid aan het woord in het nieuwe nummer.

Favoriete eten?

Martin: ‘Ik ben stapelgek op pisang goreng en vroeger op de loempia’s van mijn moeder.’
Sharita: ‘Gado gado. En verse kokosmelk zoals we die op de Molukken dronken: een kokosnoot uit de boom hakken, openbreken en drinken: puurder dan dat krijg je het niet.’
Yfke: ‘Lumper en de pasteitjes die mijn Indonesische oma Hedy maakt.’

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button