Featured
IN HET NIEUWE NUMMER: IKAN BOEMBOE BALI
GEBAKKEN KABELJAUW MET BALINESE KRUIDEN UIT JAVA
door Harold Pereira
Met geuren en smaken kunnen de zintuigen worden aangesproken, herinneringen opgehaald en verbindingen worden gelegd met vroeger. Dat kan mooie gesprekken opleveren. Dus ga de keuken in met je familieleden om samen te koken, ga samen aan tafel om van het eten te genieten en vraag tijdens de maaltijd naar de herinneringen van je vader, moeder, tante, oom, opa of oma aan het eten uit haar of zijn jeugd. Veel plezier en selamat makan!
- 500 gram verse of diepvriesvis (kabeljauwfilet of een andere geschikte witvis)
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1⁄2 theelepel laos
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 theelepel citroensap
- zout en peper
- 1 spriet sereh
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker 1
- ⁄2 theelepel djahé
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 stukje trassi
LEES VERDER IN DE MEI EDITIE VAN INDAH*