Indah* kopen
CulinairFeatured

IN HET NIEUWE NUMMER: Indische recepten met een twist II

Indische recepten met een twist van chef en culinair schrijfster Vanja van der Leeden

In Indonesië eet je dit als ontbijt of als opkikkende 4 uur Cup-a-soup. Een warme, kruidige pap die je met beide benen op de grond zet. Als dessert is ‘ie ook fijn, maar geef dan kleine porties. Het is nogal machtig.

BUBUR KETAN HITAM

ROMIGE ZWARTE RIJSTEPAP MET PANDANKOKOSSAUS

Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten koken + 1 nacht weken, Ingrediënten

  • 200 gr zwarte kleefrijst
  • 6 limoenblaadjes (diepvries)
  • 2 cm gemberwortel, geschild
  • 75 gr gula jawa
  • ½ tl zout
  • 400 ml kokosmelk (ik gebruik hiervoor de homogene van Aroy)
  • 2 grote pandanbladeren, geknoopt
  • ½ theelepel zout
  • ½ limoen
  • ½ zoete aardappel
  • 200 ml water
  • 200 gr suiker
  • zonnebloemolie, om te frituren
  • handje pistachenootjes, grof gehakt.

Was de kleefrijst en week een nacht in ruim water. Zet de rijst op met het weekwater en nog een liter water. Voeg het limoenblad toe. Rasp het stukje gember boven de pan en meng door de rijst. Kook de rijst op laag vuur in circa 45 minuten zacht en papperig, voeg de suiker en het zout 15 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Roer af en toe om en houd het vuur laag, zodat de rijst niet aanbrandt. Neem de pan van het vuur. Proef en maak af met een kneep limoensap – of meer naar smaak.

Verwarm de oven voor op 200 gr. Schil de aardappel, snij in plakjes, besprenkel met olie en bak in 25 minuten in de oven. Verwarm intussen de kokosmelk met ¼ tl zout en het pandanblad op laag vuur. Laat 10 minuten trek-ken en haal de pan dan van het vuur.

Serveer de pap met de kokossaus en de zoete aardappel. Strooi er pistachenootjes over.

Ook interessant

Back to top button
×

Hallo!

Klik op de onderstaande knop om een chat te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?