Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Ingebakken vooroordeel

Als er één ingrediënt verbonden is met Indonesisch eten, dan is het tempé. Ik ken geen andere keuken waarin tempé van oudsher voorkomt. En als er voor mij één voorbeeldkeuken is voor vegetariërs en veganisten, dan is het de Indiase keuken – in alle verscheidenheid.
Al eeuwen leven in India de meeste vegetariërs, volgens redelijk recente tellingen ligt het percentage, met een ruime marge, nu tussen de 20 en 39. Ter vergelijking: in Nederland kwam de Vegetariërsbond in 2020 op 5 procent.

door Pay-Uun Hiu

Als ze ergens weten hoe je vegetarisch moet eten, is het in India. Ik was dan ook stomverbaasd toen ik las dat ruim 80 procent van de Indiase bevolking lijdt aan eiwittekort, volgens een gezaghebbende studie (al uit 2015) onder zowel vegetariërs als non-vegetariërs in heel India. Ook in latere studies wordt nog geschreven over eiwittekort en sinds 2020 is er jaarlijks op 27 februari een nationale proteïne dag om het belang van eiwit in de voeding te propageren.

LEES VERDER IN DE CULINAIRE EDITIE VAN INDAH*

Ook interessant

Back to top button