Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: ‘Julya en ik hebben nog steeds een hele goede verstandhouding. Als we elkaar zien bij gezamenlijke verjaardagen gaan we ook steevast zingen’

Erwin van Ligten is gitarist, zanger en songwriter. Hij speelde sinds de jaren zeventig samen met diverse artiesten waaronder Dizzy Man’s Band, Barry Hay, Rinus Gerritsen, George Kooymans, Mathilde Santing, Micheline Van Hautem, Frédérique Spigt, Chris Hinze en Astrid Seriese. Zijn soloalbums zijn Twisted Logic, Kroncong Baru, Sun, For all we know, en dit najaar verschijnt zijn nieuwste soloalbum Baboe.
Zijn nieuwe theatertour heet Stille Kracht en loopt van begin december 2023 tot en met eind januari 2024 in diverse theaters in het land.

“Ik heb met Julya twee zoons en met mijn huidige vriendin twee zoontjes van drie en zeven. Het is fantastisch dat onze zoon Gino-Cochise nu muzikaal aan het doorbreken is. Tijdens het afgelopen North Sea Jazz festival had hij een programma over onafhankelijkheid en toen heeft hij zijn moeder en mij gevraagd om als gast op te treden. Dat was geweldig. Daarbij vertelde hij het Molukse verhaal van zijn moeder en mijn Indische verhaal zoals wij dat aan hem hebben doorgegeven. Het is hem met de paplepel ingegoten, dus hij weet er heel veel van, voelt er ook heel veel bij en dat komt dan samen in zijn muziek. Julya en ik hebben nog steeds een hele goede verstandhouding. Als we elkaar zien bij gezamenlijke verjaardagen of feestdagen gaan we ook steevast zingen. Laatst hoorde ik mijn zoontje van zeven in zijn bed in het Maleis een van onze liedjes zingen.Dus onbewust wordt onze cultuur toch doorgegeven.”

LEES VERDER IN DE NIEUWE EDITIE VAN INDAH*

Ook interessant

Back to top button