Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Memorabele eetmomenten

door Han Go

Als ik in mijn geheugen graaf naar memorabele Aziatische eetmomenten, dan denk ik terug aan bijvoorbeeld de verse durian die ik in 2019 om 1 uur ‘s nachts in de ‘rosse buurt’ Geylang van Singapore langs de kant van de weg met plastic weggooihandschoentjes genoten heb. Maar ook in Indonesië, denk 1996, eerste keer ver op reis met toen mijn vriendin (en sinds 2000 mijn eega) Jolanda naar Pangandaran, samen met broer Cliff.

Daar aten we seafood in een openluchtrestaurant, vooral ook gefrituurde ‘goudvis’, ofwel Ikan Mas, met heerlijke boemboe erop, we hadden aan het einde van de avond wel twaalf lege schalen met z’n vijven.
Zo kan ik heel wat herinneringen ophalen, van stapels kleine vers geroosterde sateetjes in Surabaja tot een gefileerde maar toch nog bewegende vis in plattelands Japan in een Minshuku, een kleine authentieke Japans B&B. Of die eerste keer dat ik gesneden kwal leerde waarderen in een salade in Qingdao, China. In mijn verdere, vooral zakelijke leven ben ik ook ontelbare keren meegenomen naar culinaire Aziatische restaurants, vooral in Europa. Gek genoeg is er niet één bij waarbij ik de warme en smakelijke herinneringen aan heb als bij de voorgaande voorbeelden.

LEES VERDER IN DE CULINAIRE EDITIE VAN INDAH*

Ook interessant

Back to top button