Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: ‘Mijn hele leven lang hing deze lamp aan de muur bij mijn ouders’

De vader van Froukje voer op zee. In zijn vrije tijd maakte hij gebruiksvoorwerpen. Hij toverde een enorme schelp uit Indië om als lamp.

Froukje Ham: ‘Mijn vader voer op één van de patrouilleschepen van de gouvernementsmarine, Stormvogel genaamd. Hij was hierdoor veel van huis. Ik kom trouwens uit een familie van zeelieden, meerdere ooms en neven voeren op zee. In zijn vrije tijd is hij begonnen om van een schelp een lamp te maken. Geen idee waar hij deze gigantische schelp vandaan had. Heeft hij hem op het strand gevonden of op een markt gekocht? Ik heb het hem nooit gevraagd. De lamp wordt vastgehouden door een grote houten hand. Die heeft hij ook helemaal zelf gemaakt en bewerkt uit een stuk hout. Ik weet dat mijn vader in zijn jonge jaren de ambachtsschool heeft gedaan, vervolgens naar de scheepsvaartschool is gegaan en daarna als scheepswerktuigkundige in dienst trad bij de gouvernementsmarine. Hij was altijd bezig met zijn handen.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button