
NAZOMEREN MET INDISCHE RECEPTEN
Nu de zomer voorbij is en de zon zich minder laat zien, is pittig eten wel zo fijn om de warmte nog een beetje vast te houden. En pittig is de babi setan zeker! Een mosselsoepje is ook zeker verwarmend en de herinnering aan Indië hou je levend met ouderwetse recepten als nasi goreng stijl Koninklijke marine of sambal goreng koewah. Selamat makan!
AJAM PETEH KETJAP, KIP MET PETEHBONEN EN KETJAP
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet in plakken
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 100 gram petehbonen
- 1 gesnipperde ui
- 1 rode of groene lombok in ringen
- 2 blaadjes djeroek poeroet
- 3 el ketjap manis
- 1 el suiker
- zout en peper
Bak de plakjes kip gaar in de olie, samen met de peteh, uien, knoflook en djeroekblaadjes. Voeg de sambal toe en breng op smaak met peper, zout, suiker en ketjap. Bestrooi met de lombok.