Indah* kopen
CulinairFeatured

IN HET NIEUWE NUMMER: Nazomeren met AJEM PETEH KETJAP

NAZOMEREN MET INDISCHE RECEPTEN

Nu de zomer voorbij is en de zon zich minder laat zien, is pittig eten wel zo fijn om de warmte nog een beetje vast te houden. En pittig is de babi setan zeker! Een mosselsoepje is ook zeker verwarmend en de herinnering aan Indië hou je levend met ouderwetse recepten als nasi goreng stijl Koninklijke marine of sambal goreng koewah. Selamat makan!

AJAM PETEH KETJAP, KIP MET PETEHBONEN EN KETJAP

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet in plakken
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 100 gram petehbonen
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 rode of groene lombok in ringen
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el suiker
  • zout en peper

Bak de plakjes kip gaar in de olie, samen met de peteh, uien, knoflook en djeroekblaadjes. Voeg de sambal toe en breng op smaak met peper, zout, suiker en ketjap. Bestrooi met de lombok.

Ook interessant

Back to top button
×

Hallo!

Klik op de onderstaande knop om een chat te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?