NAZOMEREN MET INDISCHE RECEPTEN
Nu de zomer voorbij is en de zon zich minder laat zien, is pittig eten wel zo fijn om de warmte nog een beetje vast te houden. En pittig is de babi setan zeker! Een mosselsoepje is ook zeker verwarmend en de herinnering aan Indië hou je levend met ouderwetse recepten als nasi goreng stijl Koninklijke marine of sambal goreng koewah. Selamat makan!
GEBAKKEN RIJST STIJL KONINKLIJKE MARINE EN OMELET UIT PADANG
Ingrediënten
- 500 gram rijst
- 100 gram gerookt magere spek
- 2 eieren
- 50 gram uien, fijngesneden
- 200 gram varkensvlees
- 100 gram ham
- 50 gram prei
- 1 theelepel trassi
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- ketjap, zout en vetsin
Rijst gaar en droog koken, uit laten stomen en afkoelen. De prei, varkensvlees, ham en rookspek in dunne reepjes van 1 cm snijden. De uien en knoflook met wat olie aanfruiten met de trassi en de eieren erdoorheen roeren. Daarna het vlees, ham en spek erbij en dit geheel enkele minuten braden onder voortdurend omroeren. Het gebraden mengsel overdoen in een vergiet zodat het overtollige vet eruit kan druipen. Dit vet vangt men op en wordt weer gebruikt om de rijst aan te braden. Daarna het mengsel van vlees, ham, spek en ui toevoegen en enkele minuten laten doorbakken. Op smaak brengen met zout en ketjap. Lekker met de telor Gamboeang.