
NAZOMEREN MET INDISCHE RECEPTEN
Nu de zomer voorbij is en de zon zich minder laat zien, is pittig eten wel zo fijn om de warmte nog een beetje vast te houden. En pittig is de babi setan zeker! Een mosselsoepje is ook zeker verwarmend en de herinnering aan Indië hou je levend met ouderwetse recepten als nasi goreng stijl Koninklijke marine of sambal goreng koewah. Selamat makan!
GEBAKKEN TAHOEBALLETJES
Ingrediënten
- 300 gram tahoe in 8 blokjes
- 100 gram fijngehakte garnalen
- 1 teen knoflook fijngehakt
- zout en peper
Voor de saus
- 1⁄4 liter bouillon (of water)
- fijngesneden uien
- ketjap manis naar smaak
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 theelepel maïzena
Tahoe, garnalen, knoflook, peper en zout met elkaar vermengen, er balletjes van maken en deze in de olie bakken. De fijngesneden uien en knoflook in olie fruiten, de bouillon of water toevoegen en binden met de maïzena. Op smaak brengen met peper, zout en ketjap.