Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Ode aan Nenek. ‘Het nieuwe jaar 2023 was voor mijn familie dramatisch begonnen.’

Fotografe Jalisa Schellekens (30) maakte een liefdevol portret van haar negentigjarige Javaanse nenek (oma), haar grote voorbeeld. Een prachtige, sterke vrouw met een bewogen leven.

Jalisa: ‘Het nieuwe jaar 2023 was voor mijn familie dramatisch begonnen: het plotseling overlijden van mijn tante, de oudste dochter van mijn oma, op 68 jarige leeftijd. Het raakte me diep. Mijn nenek (oma), een moeder die haar kind moest begraven, haar steun en toeverlaat. Het was het derde kind dat ze had overleefd. Deze gebeurtenis deed mij beseffen dat de tijd dringt. De eerste generatie verdwijnt en daarmee hun verhalen. Als fotografe met Nederlandse en Indonesische roots had ik de behoefte dit vast te leggen. In mijn werk leg ik niet alleen objecten en fashion vast, maar ook mensen en hun verhalen. Levensverhalen. De Indonesische roots. Zo ook het verhaal van mijn Javaanse nenek, vereeuwigd in een drieluik. Nenek vertelde vaak over haar hobby’s in Indië. Mode, winkelen. Met name schoenen, tassen en sieraden waren haar passie.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button