Indah* kopen
Featured

‘Op Bali zag ik gewoon mijn hele familie rondlopen! Ik vind het bijzonder om bij dat clubje te horen. Je maakt snel een connectie’

Een groot appartementsgebouw met op het oog allemaal dezelfde appartementen met dezelfde voordeuren. Toch is bij het betreden van de binnenplaats direct duidelijk welk huis van
Peggy van den Berg (80) is. Voor de deur is een zitje met rotan stoelen – inclusief kleurige kussens – en een rotan tafeltje. Erboven hangt een bamboe windgong. Selamat datang!

Echt anders
Odette en Pascale zijn trots op hun afkomst. Op hun Nederlandse én op hun Indische roots. Odette: “Indische mensen zijn échte mensen met échte emoties. Bijzonder dat ik daar onderdeel van ben. Ik zeg altijd dat ik Nederlands ben, maar ook Indisch. Dat ik een Indische moeder heb. Ik benoem dat graag omdat ik dat blijkbaar een extra ‘asset’ vind. Ik kan niet zeggen wat dat typisch Indische dan is: het is er gewoon. Als het er niet zou zijn, zou ik die leegte voelen…’ Anders dan Pascale – met haar iets donkerder kleur – wordt Odette door Nederlanders niet altijd als Indische herkend (‘Wel door Indische mensen!’). Odette: “Op Bali zag ik gewoon mijn hele familie rondlopen! Ik vind het bijzonder om bij dat clubje te horen. Je maakt snel een connectie. Vroeger was ik me daar niet zo van bewust: je familie is gewoon je familie. Maar soms word je ineens met je neus op de feiten gedrukt: mijn familie is écht anders!” Pascale: “Ik begreep op Bali waarom ik nooit met de ratrace mee heb willen doen. Waarom ik was zoals ik was. ‘Plan-plan’ oftewel: rustig aan. Komt het niet vandaag dan morgen. Dat je het ineens ziet en herkent: ik hoor hierbij! Het voelt als een grote familie; groter dan je eigen familie.”

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button