Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: PERKEDEL OEDANG BIASA

GEFRITUURDE BALLETJES GARNALENGEHAKT

door Harold Pereira

Eigenlijk kan vrijwel elk Hollands gerecht wel aangepast worden aan de Indische smaak. Bakken met uien en kruiden in plaats van koken, typisch Nederlandse groentes op z’n Indisch klaarmaken, toetjes opfleuren met vertrouwde ingrediënten… Dat werd van oudsher ook al in Indië gedaan door de Indo-Europese gemeenschap, met onze fantastisch lekkere, afwisselende en creatieve Indische keuken als resultaat. Hierbij weer een flink aantal recepten ter inspiratie of om gewoon precies zo uit te voeren als het er staat. Selamat makan!

  • 250 gram gepelde garnalen
  • 4 gekookte aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 losgeroerd ei
  • 1 theelepel Javaanse suiker
  • 2 eetlepels bloem gezeefd
  • 3 eetlepels paneermeel peper uit de molen
  • 1 eetlepel selderij
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 losgeroerd eiwit zout olie

LEES VERDER IN DE JUNI/JULI- EDITIE VAN INDAH*

Ook interessant

Back to top button
×

Hallo!

Klik op de onderstaande knop om een chat te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?