Indah* kopen
Featured

‘Shared dining stress ’

Blijkbaar wordt eetcultuur en de belevenis van samen eten vanaf je kindertijd verankerd in je wezen. Iets hoort op een bepaalde manier, met duidelijke redenen. Han Go schrikt zich een hoedje als het anders gaat.

Voor mensen binnen een Aziatische cultuur opgegroeid is de term ‘samen eten’ eigenlijk een pleonasme. Tenzij je echt ergens ver weg opgesloten zit, maak je voldoende eten voor iedereen die maar in de buurt is. En dan net iets méér dan nodig, want je weet maar nooit. Daarna gaat alles wat over is in plastic bakjes, die je hebt opgespaard in een overvolle keukenkast, de koelkast of vriezer in. Nooit iets weggooien!
Ook als je uit eten gaat, is het de lol om zoveel mogelijk zielen mee te hebben, zodat je een rijk gevulde tafel kunt hebben en lekker veel verschillende gerechten kunt proeven. Hoogtepunt van de Aziatische eetcultuur is natuurlijk de ronde Chinese draaitafel zodat je allemaal met je eigen stokjes van de gezamenlijke gerechten kan oppikken. Tijdens de pandemie moest dat echter even anders. Maar gezellig en lekker is het ‘concept’ zeker! En naderhand heb ik nooit tikkies ontvangen of rondgestuurd…

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button